Wat kost een uitvaart?

Gemiddeld kost een uitvaart in Nederland rond de 7.000 euro. Maar de kosten kunnen enorm uiteenlopen. Mijn ervaring is dat een crematie gemiddeld tussen de 4.000 en 8.000 euro kost. Bij een begrafenis is dat gemiddeld tussen de 7.000 en 11.000 euro. Veel is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Gaat het om een crematie of een begrafenis? Wat voor kist kies je? Wordt het een grote dienst met veel genodigden, op een afgehuurde locatie? Of neem je afscheid in kleine kring, in de eigen achtertuin?

Transparante offerte

Pas nadat ik je wensen in kaart heb gebracht, kan ik je een offerte aanbieden. Uiteraard is deze transparant, zodat je precies weet waar de kosten naartoe gaan. Ik denk daarin graag met je mee.

Voor mijn eigen werkzaamheden als uitvaartbegeleider hanteer ik een tarief dat varieert tussen de 1.500 en 2.550 euro. De hoogte is afhankelijk van het aantal uren dat nodig is om het afscheid van A tot Z te regelen en verzorgen.

Als zelfstandig uitvaartbegeleider ben ik nergens aan verbonden, waardoor ik je echt op maat kan adviseren. Samen kijken wij op welke wijze het afscheid kan worden ingevuld. Mijn motto hierbij is dat ieder mens uniek is en dus een unieke uitvaart verdient.

Richtprijzen bijkomende kosten

Aan wat voor bedragen moet je denken als het gaat om die bijkomende kosten? Om je een idee te geven, vind je hieronder een aantal richtbedragen.

Opbaren en afscheid nemen:
500,-
tot
1.000,-
Crematorium:
495,-
tot
1.800,-
Begrafenis/graf:
1.000,-
tot
7.000,-
Kist/lijkwade:
300,-
tot
5.000,-
Bloemstuk:
50,-
tot
600,-
Statievervoer:
250,-
tot
1.500,-
Rouwkaart:
125,-
tot
450,-
Rouwadvertentie:
200,-
tot
2.500,-
Zaalhuur/locatie:
100,-
tot
............

Dit zijn slechts enkele kostenposten om rekening mee te houden. Sommige posten zijn altijd van toepassing, andere niet. Zo heb je altijd een kist of lijkwade en vervoer nodig, maar een rouwadvertentie of zaalhuur zijn voor jou misschien niet van toepassing.


 

Ook met een klein budget is een mooi afscheid mogelijk

Iedereen heeft in mijn ogen recht op een gepaste uitvaart. Ook als er niet veel geld beschikbaar is, kan een uitvaart mooi zijn. Het is maar net waar je de nadruk op legt. Ook in dit geval mag je contact met mij opnemen, zodat we samen kunnen kijken op welke wijze je de kosten kan beperken en toch een mooi en liefdevol afscheid kan hebben.

 

Wat als je een uitvaartverzekering hebt

Heb je een uitvaartverzekering die een vast bedrag uitkeert, bijvoorbeeld bij Dela, Monuta of Yarden? Dan ben je gelukkig niet verplicht om de uitvaart via hen te regelen. Je bent volledig vrij in de keuze van je uitvaartbegeleider. Dus wil je dat ik degene ben die jou en je familie begeleidt bij het vormgeven van het afscheid?
Dan is dat geen probleem.

Heb je een naturapolis, maar kies je toch liever voor mij als uitvaartbegeleider? Ook dan kun je vaak een bedrag uitgekeerd krijgen om het te gebruiken voor een uitvaart op maat. Hoeveel dit bedrag is, verschilt per organisatie, maar is gemiddeld 3.500 euro. In dit geval is het wel verstandig hier direct even samen naar te kijken, zodat je niet voor een onverwachte verrassing komt te staan.


Vragen over de kosten van een uitvaart?

Bel me gerust via 06 51 88 77 20 of stel je vraag per mail: rob@rustiqueuitvaart.nl.